top of page

 TONE GILJE  

Jeg husker en samtale jeg hadde med min far da jeg var ca 10-12 år, han sa til meg at jeg måtte få en utdannelse å bli til noe, min respons og svar til han fra min gryende opprørske bevissthet var: Jammen jeg er noe!

 

I de årene som har gått har jeg undersøkt og utforsket hva det er jeg er, i forhold til meg selv, andre, til den større verden rundt meg, og til kosmos, slik at jeg mer og mer kan bli det/den jeg er. (Dette er en dannelsesreise som tar stadig skiftende form.)

I denne prosessen er og har kroppen vært utgangspunktet, det er den som alltid er med meg og som jeg må forhold meg til.

Den er vårt redskap gjennom livet og reflekterer også på godt og vondt den historien vi alle bærer med oss, ikke bare vår egen, men også fortidens historiske hendelser og mønstre i slekt, familie og samfunn.

Hvordan leve et godt liv og ikke være for bundet av historien, hvis historien blir en hemsko som hindrer utforsking og nye oppdagelser, kontakt med ressurser, flere valgmuligheter?

Den kroppen vi har i dag er et resultat av en lang utviklingsprosess - en evolusjon, men den er ikke ”ferdig utviklet”, våre organer, vår struktur, alle systemene i kroppen er under forandring og forholder seg til de utfordringer den blir utsatt for og hva behovet er. Så hvordan fasilitere denne utviklingsprosessen, ikke stoppe opp og stivne til i en for definert form, med for snevre rammer, men være åpen for det som er mulig, skapende og fremmer utvikling.

I dag er de samfunnsmessig og kanskje mer enn noensinne miljømessige utfordringer vi har, en belastning, men også en mulighet og utfordring til å finne nye svar og løsninger. Hvordan kan vi tilpasse oss disse forandringene, uten å ta kroppen og de ressurser som finnes der med på laget?

Nysgjerrigheten på hva som bor i kroppen og hvordan komme til disse ressursene er en av mine ”kjepphester”, noe som har drevet meg videre. Det har forårsaker at jeg har utforsket, erfart og studert forskjellige metoder til å komme i kontakt med det som ennå ikke er avdekket, synlig og tatt i bruk gjennom kroppen.

Som du kanskje har skjønt har jeg mange spørsmål, og på stadig utkikk etter flere!

I min leten etter spørsmål og svar har jeg utforsket mange metoder og teknikker som jeg tilbyr og formidler videre. Dette er blandt annet Rolfing, Continuum, Psykodrama, Fascial Flow og Buteyko. Les mer om disse på respektive sider.

bottom of page